Μαθήματα Ιππασίας

Μαθήματα Ιππασίας

Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά και Σαββατοκύριακα πρωί & απόγευμα κατόπιν ραντεβού. Το ωράριο μας διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχή (παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας).Τα μαθήματα ιππασίας είναι ατομικά στην αρχή και όταν ο εκπαιδευτής θεωρήσει ότι ο κάθε μαθητής είναι έτοιμος, εντάσσεται σε γκρουπ. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί να συνεχίσει τα ιδιαίτερα μαθήματα.

Τα γκρουπ ιππασίας μπορούν να είναι διαφόρων ηλικιών καθώς υπάρχουν γκρουπ παιδιών και ενηλίκων μαζί. Αυτό δεν επηρεάζει καθόλου την ορθή διεξαγωγή του μαθήματος καθώς η ιππασία είναι ένα πολύ τεχνικό άθλημα.

Θεωρητικά μαθήματα γίνονται όλο το χρόνο και ειδικά όταν ο καιρός δεν είναι πολύ καλός.
Τα θεωρητικά μαθήματα έχουν ύψιστη σημασία καθώς εξηγούν στα παιδιά κανόνες ασφαλείας, την φροντίδα του αλόγου και πολλά ακόμα χρήσιμα πράγματα για τον κάθε ιππέα.

Ο εξοπλισμός (στολή ιππασίας) δεν είναι προϋπόθεση για την έναρξη των μαθημάτων, αλλά η απόκτηση του εξοπλισμού από κάθε μαθητή είναι απαραίτητη το συντομότερο δυνατόν.

Ιππασία ενηλίκων

Η ιππασία είναι μια δραστηριότητα που δεν έχει ηλικιακούς περιορισμούς. Τα μαθήματα ξεκινούν ιδιαίτερα και εξελίσσονται σε ομαδικά αν και εφόσον το επιθυμείτε. Ελάτε μαζί μας να γνωρίσετε το άλογο, να ιππεύσουμε, να χαλαρώσουμε και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα.