Ένα μάθημα ζωής

Μια χρονιά γεμάτη δοκιμασίες

Το 2023 αποτέλεσε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις & δοκιμασίες. Έχετε ακούσει για την δύναμη των λέξεων…. Ε λοιπόν σε αυτή τη δύναμη πιστεύω και εγώ και δεν χρησιμοποιώ ΠΟΤΕ τη λέξη «προβλήματα».

Έχοντας ολοκληρώσει μια πολύ επιτυχημένη ιππικά χρονιά, η Ιππική Ακαδημία Κρήτης ήταν και είναι το μοναδικό ελληνικό ιππικό σωματείο το οποίο είχε 2 αθλητές σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ.

Τον Αύγουστο του 2022, η Ιππική Ακαδημία Κρήτης αγωνίστηκε εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο άθλημα της Παρα Ιππικής Δεξιοτεχνίας με την ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΤΕΧΑΚΗ & τον ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΑΡΑΚΗ. Δύο αθλητές οι οποίοι πάσχουν από σωματική αναπηρία και οι οποίοι ξεκίνησαν ιππασία στην Ακαδημία μας, για θεραπευτικούς λόγους και βρέθηκαν στην κορυφή του κόσμου.

Το 2023 λοιπόν ξεκίνησε με υψηλούς στόχους:

ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 2024

Στην αναζήτηση νέων αλόγων ταξιδέψαμε στην Νότια Πορτογαλία και στη Βόρεια Γερμανία και βρήκαμε τα σωστά άλογα για μια επιτυχημένη χρονιά.

Ξεκινήσαμε με διεθνής αγώνες όπου άλογα και ιππείς έδειξαν πραγματικά μεγάλη διαφορά στα αποτελέσματα τους και μια αφετηρία πολλά υποσχόμενη.

Τον Μάιο 2023, οι 2 αθλητές είχαν ήδη πρόκριση για τους Πανευρωπαϊκούς 2023 και μάλιστα με 2 άλογα.

Όμως……..

Η ζωή πολλές φορές μας οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια, μονοπάτια που μας δοκιμάζουν. Η πρώτη δοκιμασία ήταν η απώλεια του λατρεμένου μας αλόγου ΤΟΝΥ, το άλογο ελεύθερης ιππασίας και μετά άλογο εμποδίων το οποίο οδήγησε τον Μιχάλη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιππασίας 2022 και του χάρισε την 11η θέση.

Μόλις κάπως συνείλθαμε από αυτό το χτύπημα, ήρθε μια νέα τραγωδία, χάσαμε από τραυματισμό στη λεκάνη και το 2ο άλογο του Μιχάλη, τον Lottopequi, το άλογο που μόλις 5 μήνες πριν είχε έρθει από Πορτογαλία και είχε μόλις ξεκινήσει την πολλά υποσχόμενη καριέρα του με τον Μιχάλη.

 

Έτσι ο ένας αθλητής είχε μείνει χωρίς συναθλητή και με σμπαραλιασμένη ψυχολογία.

Εκεί κάπου ήρθε και το τρίτο «κακό», τραυματίστηκε στην προπόνηση από πτώση η αγαπημένη μας ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΛΕΝΗ. Ένα ράγισμα την κράτησε μακριά από την Ιππασία λίγο πριν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιππασίας 2023.

Ήταν Ιούλιος 2023, όταν όλα έμοιαζαν να έχουν φτάσει στο τέλος,  η προπονήτρια της Ακαδημίας μας, η ψυχή πίσω από κάθε μας επίτευγμα η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ δεν δίστασε καθόλου αλλά πήρε μια απόφαση που έμελλε να γράψει ιστορία.

Γιατί η ζωή σε δοκιμάζει, θέλει να τσεκάρει από τι υλικό είσαι φτιαγμένος. Από υλικό που αντέχει στα χτυπήματα ή από υλικό που διαλύεται με τα χτυπήματα;;

Ο  πρωταθλητισμός έχει μεγάλες χαρές που έχουν στρωθεί σε μεγάλες λύπες και  απογοητεύσεις. Όλοι οι αθλητές, σε όλα τα αθλήματα,  έχουν μια ιστορία να σου πουν για μια στιγμή που ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν, μια στιγμή που τίποτα δεν ήταν σωστό….. όμως οι αθλητές που εκείνη τη στιγμή, ύψωσαν το κεφάλι, κοίταξαν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και προχώρησαν έγιναν ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!

Η ζωή θέλει πρωταθλητές και είμαστε όλοι αρκεί να ΜΗΝ αφήσουμε τις δοκιμασίες να μας διαλύσουν, να τους επιτρέψουμε να μας δυναμώσουν για να πάμε ψηλά! Μην τα παρατάς ποτέ!

 

Μαριάννα Γραμματικάκη

Προπονήτρια Ιππασίας

 

 

 

Share