Αργυρές οι αμαζόνες μας στους Βαλκανικούς!

 

 

Με μεγάλη χαρά και περηφάνια επιστρέφουν σήμερα οι αμαζόνες της Κρήτης , Ιζαμπέλα Ατσαλάκη και Κορίνα Γάγανη, οι οποίες στους Βαλκανικούς Αγώνες που έγιναν 5-7 Ιουλίου 2019 στην Λίπιτσα της Σλοβενίας κατέκτησαν την δεύτερη θέση στο ομαδικό στην κατηγορία Παίδων. Οι αμαζόνες της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης , με την προπονήτρια τους Μαριάννα Γραμματικάκη, έδωσαν πραγματική μάχη ανάμεσα σε 22 αθλητές από 4 χώρες των Βαλκανίων.

Η Ιζαμπέλα Ατσαλάκη με το άλογο της Spoekedammetje’s Nikos , είχε την καλύτερη εμφάνιση της ελληνικής αποστολής και τις 3 αγωνιστικές ημέρες, κατακτώντας υψηλά ποσοστά και καταφέρνοντας σε ατομικό επίπεδο να κατακτήσει την 4η θέση.

Η Κορίνα Γαγάνη με το άλογο της Boy Altena έχοντας ήδη τον τίτλο της 2η πρωταθλήτριας παίδων 2019, κατάφερε να φέρει τη 2η καλύτερη ελληνική βαθμολογία την πρώτη μέρα οδηγώντας έτσι την ελληνική ομάδα στο βάθρο.

Η προπονήτρια των παιδιών κ. Γραμματικάκη δήλωσε: «’Ηταν μια πολύ δύσκολη αποστολή, ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος και οι κριτές ιδιαίτερα αυστηροί, χαίρομαι πολύ για τις αθλήτριες μου γιατί χωρίς να έχουν μεγάλη εμπειρία από διεθνής αγώνες κατάφεραν να εκπροσωπήσουν την χώρα τους και να την οδηγήσουν στην δεύτερη θέση. Κατέκτησαν ποσοστά πολύ κοντά στους πρώτους και είμαι πολύ περήφανη γιαυτό. Σας ευχαριστώ και ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια».

Η Ιππική Ακαδημία Κρήτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιππικά σωματεία της Ελλάδας, έχει συμμετοχές σε Βαλκανικούς Αγώνες από το 2016. Φέτος η εθνική Ελλάδος παίδων αποτελείτο από τις παραπάνω δύο αθλήτριες γεγονός που σημαίνει ότι η Κρήτη έχει 2 από τους 4 αθλητές στην Εθνική Ελλάδος Παίδων. Επόμενος στόχος της προπονήτριας κ. Μαριάννας Γραμματικάκη είναι τα σαλόνια της Ευρώπης, καθώς ήδη μέσα στον Ιούλιο θα συμμετέχει σε διεθνή αγώνα Παραολυμπιακού ντρεσάζ με την Δήμητρα Ελένη Παντεχάκη και τo άλογο της miss Olympia, ενώ τον Αύγουστο η Δήμητρα-Ελένη Παντεχάκη με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης , του Δήμου Ηρακλείου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας θα είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στους Πανευρωπαϊκούς 2019, στο Ρόττερνταμ, Ολλανδία.

Συγχαρητήρια στα κορίτσια της Κρήτης!

Share