Ποιοι Είμαστε

Η Ιππική Ακαδημία Κρήτης ιδρύθηκε ως “Κέντρο Ιππασίας ΚΑΡΤΕΡΟΣ” το 1979.

Την εποχή που η λέξη ιπποτουρισμός ήταν άγνωστη στην Ελλάδα και ασύλληπτη στην Κρήτη, οι Άννα και Βαγγέλης Γραμματικάκης ξεκινούν τις εκδρομές  με τα άλογα στη γύρω περιοχή. Παράλληλα γίνεται αναπαραγωγή αλόγων.

Μεταξύ 1985-1995 εξυπηρετούνται γκρουπ των 100-120 ατόμων ημερησίως  σε ημερήσια εκδρομή με άλογα και άμαξες.

Το 1994 ξανά πρωτοποριακά η έναρξη εισερχομένου ιππικού τουρισμού από εξωτερικό. Με συνεργασίες γραφείων από το εξωτερικό γκρουπ από Γερμανία και Αμερική έρχονται και κάνουν τον γύρο της  νότιας Κρήτης από τα Καστελλιανά έως τη Παχιά Άμμο με τα άλογα σε 7 ημέρες.

Ένας δραστήριος πολυχώρος ανέκαθεν με άλογα, ζώα φάρμας, εκδρομές σχολείων, ζωντανή Χριστουγεννιάτικη φάτνη, ταβέρνα με υπέροχο ζυμωτό ψωμί, βόλτες με τα άλογα, μαθήματα ιππασίας και πολλά άλλα.

Μαριάννα Γραμματικάκη

Η Μαριάννα Γραμματικάκη έχει γεννηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης . Το πατρικό της ήταν ανέκαθεν μέσα στο κτήμα με τα άλογα και κάθε μέρα της ζωής της την έχει ζήσει με τα υπέροχα αυτά ζώα. Όνειρο της πάντα ήταν η αθλητική ιππασία και η ίδρυση σχολής  Ιππασίας στη Κρήτη.

Το 1998 ξεκινάει την εκπαίδευση  της  στην Αγγλία και το 1999 επιστρέφει στην Ελλάδα όπου αφοσιώνεται για τρία χρόνια στην αθλητική ιππασία. Με ένα άλογο εκτροφής της οικογένειας  από την Κρήτη, τον Καλλικράτη, κατακτά τίτλους ‘’Πολυνίκη’’ και ‘’Πανελληνιονίκη’’ στην Ιππική Δεξιοτεχνία  το  2003.

Με όνειρο την Ολυμπιάδα του 2004 στη Αθήνα και κατόπιν πρόσκλησης της από τον Δανό προπονητή (εθνικό προπονητή 2003) και από το κέντρο Hasse Hoffmann (Η.Η.) ξεκινάει η εκπαίδευση  στην Ιππική Δεξιοτεχνία στο εξωτερικό.  Από  το 2003-2005 έζησε στην κεντρική Ευρώπη και προπονήθηκε εντατικά σε κορυφαίους στάβλους με πολύ καταξιωμένους  προπονητές  μεταξύ αυτών η  Alex  Freimuth (Γερμανία), ο Jean Bemelmans (Γερμανία) κ.α.

Το 2004 η Μαριάννα αγωνίζεται στην υψηλότερη κατηγορία, την κατηγορία των Ολυμπιακών αγώνων στο GRAND PRIX, με το άλογό της FAKIR.

Με γεμάτες τις βαλίτσες από γνώση και εμπειρία επιστρέφει στην Κρήτη και κάνει το όνειρο  της  πραγματικότητα. Ιδρύει  την 1η σχολή  ιππασίας στην Κρήτη, την Ιππική Ακαδημία Κρήτης το 2005.

– Μαριάννα Γραμματικάκη

ΙΔΡΥΤΡΙΑ ΤΗΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ μέλος της ΓΓΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΕΛΟΣ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΤΡΕΣΑΖ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

No hour of life is wasted that is spent in the saddle.
- Winston Churchill
Μαριάννα Γραμματικάκη
Μαριάννα Γραμματικάκη