ΙΠΠΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
No hour of life is wasted that is spent in the saddle. Winston Churchill

Μαριάννα Γραμματικάκη

Μαριάννα Γραμματικάκη
Μαριάννα Γραμματικάκη

Η Μαριάννα Γραμματικάκη έχει γεννηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης . Το πατρικό της ήταν ανέκαθεν μέσα στο κτήμα με τα άλογα και κάθε μέρα της ζωής της την έχει ζήσει με τα υπέροχα αυτά ζώα. Όνειρο της πάντα ήταν η αθλητική ιππασία και η ίδρυση σχολής  Ιππασίας στη Κρήτη.

Το 1998 ξεκινάει την εκπαίδευση  της  στην Αγγλία και το 1999 επιστρέφει στην Ελλάδα όπου αφοσιώνεται για τρία χρόνια στην αθλητική ιππασία. Με ένα άλογο εκτροφής της οικογένειας  από την Κρήτη, τον Καλλικράτη, κατακτά τίτλους ‘’Πολυνίκη’’ και ‘’Πανελληνιονίκη’’ στην Ιππική Δεξιοτεχνία  το  2003.

Με όνειρο την Ολυμπιάδα του 2004 στη Αθήνα και κατόπιν πρόσκλησης της από τον Δανό προπονητή (εθνικό προπονητή 2003) και από το κέντρο Hasse Hoffmann (Η.Η.) ξεκινάει η εκπαίδευση  στην Ιππική Δεξιοτεχνία στο εξωτερικό.  Από  το 2003-2005 έζησε στην κεντρική Ευρώπη και προπονήθηκε εντατικά σε κορυφαίους στάβλους με πολύ καταξιωμένους  προπονητές  μεταξύ αυτών η  Alex  Freimuth (Γερμανία), ο Jean Bemelmans (Γερμανία) κ.α.

Το 2004 η Μαριάννα αγωνίζεται στην υψηλότερη κατηγορία, την κατηγορία των Ολυμπιακών αγώνων στο GRAND PRIX, με το άλογό της FAKIR.

Με γεμάτες τις βαλίτσες από γνώση και εμπειρία επιστρέφει στην Κρήτη και κάνει το όνειρο  της  πραγματικότητα. Ιδρύει  την 1η σχολή  ιππασίας στην Κρήτη, την Ιππική Ακαδημία Κρήτης το 2005.