Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Η εκπαίδευση μικρών και μεγάλων είναι ο μοναδικός δρόμος για την βελτίωση της συνύπαρξης μας με τα ζώα και τη φύση.

ΟΛΟΗΜΕΡΗ  ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Η Ιππική Ακαδημία Κρήτης είναι ένας ιδανικός χώρος για ολοήμερη επίσκεψη σχολείων καθώς τα παιδιά παίζουν και ψυχαγωγούνται για αρκετές ώρες σε αυτήν. Το βασικό πλεονέκτημά του χώρου είναι το ότι οι εγκαταστάσεις του κτήματος είναι μεγάλες με αρκετό ελεύθερο χώρο για παιχνίδι.

Η επίσκεψη μπορεί να συνδυαστεί με κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας ή με την παράσταση της Μινωικής Αυλής για παιδιά  καθώς και  με πλήρες γεύμα στο εστιατόριο που βρίσκεται στο χώρο. Επικοινωνήστε μαζί μας για σχολικές εκδρομές.

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουμε δώσει στη διαδραστική και βιωματική συμμετοχή των παιδιών σε κάθε διαδικασία εκπαίδευσης.  Ανάλογα με την ηλικία εκείνων που συμμετέχουν και τη φύση του προγράμματος, τα παιδιά θα μπαίνουν σε ρόλους ή θα παίρνουν μέρος ενεργά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τα ολιγομελή τμήματα θα διασφαλίσουν τις συνθήκες επικοινωνίας και ενεργής συμμετοχής τους σε κάθε σκέλος του προγράμματος. Τα παιδιά συμμετέχουν, αγγίζουν, βλέπουν και γενικά ενεργοποιούνται οι αισθήσεις τους κατά τη διάρκεια αυτού. Το αποτέλεσμα είναι ότι μαθαίνουν ευχάριστα και αποτυπώνουν τα μηνύματα που δίνει κάθε πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το Ά-λογο

Στο πρόγραμμα «Το Ά-λογο» τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο του αλόγου, τις συνήθειές του, τη σχέση ανθρώπου-αλόγου και τον τρόπο που το φροντίζουμε. Εκτός από την ξενάγηση στο χώρο φιλοξενίας των αλόγων της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης, όσα από τα παιδιά θέλουν, μπορούν να συμμετάσχουν στο τάισμα του αλόγου με καρότα και να βιώσουν τη διαδικασία της φροντίδας του (χτένισμα χαίτης, βούρτσισμα, κ.τ.λ.). Διάρκεια προγράμματος 45’ -60’ . Κατάλληλο για παιδιά νηπιαγωγείου / δημοτικού.

ΠΕΤΑΛΩΜΑ

Το πετάλωμα του αλόγου είναι μια διαδικασία η οποία εκτελείται από τον πεταλωτή, ένα επάγγελμα το οποίο ήταν προς εξαφάνιση αλλά αναβιώνει τα τελευταία χρόνια. Τα παιδιά σε αυτό το πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να δουν πως γίνεται το πετάλωμα αλλά και πως φτιάχνουμε ένα πέταλο.  Γίνεται συζήτηση και ιστορική αναδρομή βάζοντας τα παιδιά σε διαδικασία σκέψης κάνοντας  διάφορες ερωτήσεις.  Συνδυάζεται με ξενάγηση στο χώρο. Διάρκεια προγράμματος 45’-60’. Ιδανικό για παιδιά δημοτικού & γυμνασίου. Είναι απαραίτητος  ο προγραμματισμός 1 μήνα πριν.

ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΖΩΑ

Ένα πρόγραμμα το οποίο εστιάζει στην ευθύνη μας απέναντι στα ζώα. Τι φροντίδα χρειάζονται και ποίες είναι οι φυσικές συνθήκες διαβιώσεις των ζώων συντροφιάς. Επίσης δίδεται έμφαση στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα αδέσποτα και πληροφορούνται για την διαδικασία υιοθεσίας κάποιο ζώου κτλ. Γνωρίζουν από κοντά τα ζώα του αγροκτήματος και μπορούν να χαϊδέψουν και να ταΐσουν κάποια από αυτά.  Συνδυάζεται με ξενάγηση στο χώρο. Διάρκεια 45’- 60’. Ιδανικό για παιδιά προσχολικής ηλικίας & δημοτικού.